Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γιοι και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας)

Γιοι και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας) στο Φεστιβάλ Αθηνών 2012


Η δεύτερη εκδοχή της παράστασης, μετά την παρουσίασή της πρώτης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών 2012 και θα παρουσιασθεί τον Ιούνιο στους χώρους της Πειραιώς 260.

Η δεύτερη αυτή εκδοχή, θα έχει 5 ηθοποιούς (αντί για 4), καινούρια σκηνικά και κοστούμια, ενώ στο στο αρχικό κείμενο θα συμπεριληφθεί υλικό 15 περίπου νέων συνεντεύξεων. Περισσότερες λεπτομέρειες...σύντομα.




Γιοι και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής




Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, μετά τις πολύ επιτυχημένες ‘Παραλογές ή Μικρές καθημερινές τραγωδίες’, προτείνουν μια παράσταση…για την αναζήτηση της ευτυχίας.

Η παράσταση ‘Γιοι και κόρες’ βασίζεται στη σκηνική μεταφορά των συνεντεύξεων που πήραν νέοι ηθοποιοί από παππούδες και γιαγιάδες, στους οποίους ζήτησαν να αφηγηθούν την ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Ο ηθοποιός που πήρε τη συνέντευξη, γίνεται ο παππούς ή η γιαγιά στη νεότερη ηλικία της ιστορίας, ενώ οι πραγματικοί ήρωές της, παρεμβάλλονται στη δράση με μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα των συνεντεύξεων.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ουσιαστικά ένα οδοιπορικό των μικρών άγραφων ιστοριών της ζωής, οι οποίες εκτυλίσσονται παράλληλα με τα καταγεγραμμένα γεγονότα που σημάδεψαν την επίσημη Ιστορία της χώρας.

Οι επιλεγμένες αφηγήσεις μπλέκουν το παρελθόν με το παρόν, τονίζουν τη φυσική συνέχεια των πραγμάτων και των γενεών και χωρίς να θέλουν σε καμία περίπτωση να γίνουν διδακτικές ή να υποδείξουν τρόπους και συμπεριφορές, στοχεύουν σε μια πιο αισόδοξη, ανοιχτόμυαλη, τρυφερή και κοσμοπολίτικη θεώρηση και ερμηνεία των σημερινών γεγονότων.


Κείμενο-Σκηνοθεσία:

Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά-Κοστούμια:

Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής:

Χρύσανθος Χριστοδούλου

Τραγούδι:

Γιώργος Γλάστρας-Χριστίνα Μαξούρη

Συνεργάτης δραματολόγος:

Αναστασία Μποζοπούλου

Φωτογραφία:

CReatures

Ηθοποιοί:

Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου


21-31 Μαρτίου 2012
ώρα_21.00
είσοδος_10 ευρώ



Για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων μπορείτε να καλείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής στα τηλ. 25310-37770, 25310-25970 και 25310-27484

Δεν υπάρχουν σχόλια: