Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου/ BIOS 2012-2013Γιοι και Κόρες
μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

Εταιρεία Θεάτρου Sforaris
Συμπαραγωγή BIOS


BIOS Main
*πρεμιέρα 22 Νοεμβρίου*

Μπορείτε να θυμηθείτε την ιστορία που στιγμάτισε τη ζωή σας;

Το ερώτημα τέθηκε από τους 5 νέους ηθοποιούς της παράστασης σε 80 νέους του παρελθόντος,  παππούδες και γιαγιάδες δηλαδή, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι ηλικιωμένοι πρωταγωνιστές των ιστοριών, θυμήθηκαν πως υπήρξαν πρωταθλητές κολύμβησης, δήμαρχοι, χορευτές tango στην Κοζάνη του Μεσοπολέμου, διάσημοι ποδοσφαιριστές, δολοφόνοι, δίγαμοι, πλούσιοι έμποροι του Βελιγραδίου, πάμπτωχοι φοιτητές και εργάτες στη Γερμανία, ενώ μια κυρία έγινε δασκάλα γιόγκα αμέσως μετά την απελευθέρωσή της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης!

Προσπερνώντας το ξάφνιασμα των ειδικών περιπτώσεων, επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα και εκτείνονται από το 1920 έως την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με τον κάθε ηθοποιό να ενσαρκώνει τον ηλικιωμένο/η με τον/ην οποίο/α συνομίλησε. Η παράσταση δηλαδή είναι ένα μωσαϊκό των άγνωστων ιστοριών που έγραψε η ζωή παράλληλα με την επίσημη Ιστορία της χώρας.

Η πρώτη μετανάστευση στην Αμερική, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, η ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, οι σεισμοί στα Επτάνησα, η Χούντα, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, πέρα από κεφάλαια  της καταγεγραμμένης ιστορίας των σχολικών βιβλίων, αποτέλεσαν γεγονότα που άλλαξαν τις ζωές των ανθρώπων, που όμως συνέχισαν να αναζητούν ότι αναζητούμε όλοι και σε κάθε εποχή. Την ευτυχία…


Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας-Χριστίνα Μαξούρη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη
Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού
Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώργος Παπαπαύλου

Πληροφορίες παράστασης
BIOS Main
Διάρκεια παραστάσεων: 22 Νοεμβρίου  2012 – 6 Ιανουαρίου 2013
Παραστάσεις: Πέμπτη - Κυριακή
Έναρξη: 20.30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)


Χορηγοί επικοινωνίας:  Alpha TV, Pepper 96,6,  www.elculture.gr, www.monopoli.gr

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr


Η παράσταση έχει ήδη παρουσιασθεί με άλλες εκδοχές στην Κομοτηνή και το Φεστιβάλ Αθηνών και είναι μια συμπαραγωγή της Εταιρίας Θεάτρου Sforaris, του Φεστιβάλ Αθηνών, του  Bios  και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.


Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την περίοδο 2011-2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: