Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας / νέα εκδοχή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου




Δελτίο Τύπου

Γιοι και Κόρες
μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας

Από την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris

Νέα εκδοχή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτεχνικά και εμπορικά παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και της προηγούμενης χρονιάς, μια παράσταση για τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν και προχώρησαν την Ιστορία αυτής της χώρας, επιστρέφει με καινούριες ιστορίες και νέους ηθοποιούς, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε 85 μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν την ξεχωριστή ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους.

Προσπερνώντας το ξάφνιασμα των ειδικών περιπτώσεων, επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Η παράσταση είναι ένα μωσαϊκό των άγνωστων ιστοριών της ζωής στην Ελλάδα, των τελευταίων δεκαετιών, που διαδραματίστηκαν παράλληλα με την επίσημα καταγεγραμμένη  Ιστορία της χώρας και έχει παρουσιασθεί με προηγούμενες εκδοχές της στο Φεστιβάλ Αθηνών, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, Καβάλας, Πάτρας και Λάρισας, την Νάξο, την Τήνο, την Πάρο, το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας στη Λήμνο, το Bios, τη Λευκωσία, τη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία. 

Παράλληλα με την παράσταση, ο θίασος συνεχίζει να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται νέες ιστορίες, ορισμένες από τις οποίες προσέθεσε στη νέα της εκδοχή, η οποία θα παρουσιάζεται από 7 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με την προσθήκη του Γιώργου Γλάστρα και της Στέφης Πουλοπούλου. 

Η τελευταία αυτή εκδοχή θα παρουσιασθεί-εκτός από το Θέατρο του Νέου Κόσμου- στη Διεθνή Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ Athens 2013 και το Serajevo Winter Festival 2014.


Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά/ Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα-Ράνια Υφαντίδου
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Τραγούδι: Γιώργος Γλάστρας-Χριστίνα Μαξούρη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη
Φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού
Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Παπαπαύλου, σε διπλή διανομή η Μαρία Κοσκινά και η Στέφη Πουλοπούλου


Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου
(Απέναντι από το κτίριο του ΦΙΞ από την πλευρά της Καλλιρρόης)
Στάση Μετρό-Τραμ Συγγρού-Φιξ, έξοδος Καλλιρρόης,  Τηλέφωνο: 210 9212900
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:15 μ.μ.
Έναρξη: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013
Εισιτήρια: 10 € άνεργοι, 12 € γενική είσοδος
Ώρες λειτουργίας ταμείου: 17:00-22:00 μ.μ., όλες τις ημέρες της εβδομάδας
Προπώληση: www.viva.gr, Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Seven Spots
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: